Датски стартиращ бизнес и технологична компания от Тайван инфомират, че изграждат най-голямата вертикална ферма в Европа. При пълен капацитет ще бъде възможен добив на реколта до 3 тона на ден. Производството трябва да започне в началото на 2021 г. 

vertikalna-ferma

Производство на култури без почва и слънце? Вертикалното земеделие го прави възможно. Под това се разбира отглеждане на растения в многоетажни конструкции, където прибирането на реколтата се извършва през цялата година.

Вертикалната ферма се изгражда близо до Копенхаген. В индустриална зона на 20 км западно от датската столица сега трябва да бъде завършена най-голямата вертикална ферма в Европа на обща площ от 0,7 ха. Първият участък е готов след 6 месеца работа, останалата част трябва да е готова до края на 2021 година. 20 различни вида маруля и билки ще се отглеждат на 14 етажа – включително мента, босилек, рукола и млад спанак. Технологията за това – включително роботи, софтуер и осветление – се доставя от тайванската специализирана компания.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.