Държавен фонд „Земеделие“ одобри 147 проекта по подмярка 6.4.1. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Те са с обща стойност от близо 33 млн. лева.

dfz

По процедурата чрез ИСУН бяха подадени общо 471 проектни предложения. Техният бюджет надхвърля 123 млн. лв., при отделен бюджет за приема от 68,453 млн. лв.

От одобрените за финансиране 147 проекта за услуги, 23 са за социални грижи, насочени към възрастни лица, хора с физически увреждания, както и за дневни грижи за деца. Те са с обща стойност на субсидията от близо 8 млн. лв. и са с не по-малко от 78 точки. Финансиране получават още 108 проекта за услуги на микропредприятия за близо 21 млн. лв. При оценяването те са получили не по малко от 58 точки. Останалите 16 проекта, с обща стойност на субсидията от над 4 млн. лв., са на земеделски стопани и са оценени с не по малко от 40 точки.

Минималният размер на инвестицията за един проект по подмярка 6.4.1. е до 10 000 евро, а максималният размер – до 600 000 евро. Допустими за подпомагане са земеделски стопани или микропредприятия.

Фондът започва изпращането на писма за подписване на договори с одобрените кандидати.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.