Пет престижни международни хранителни изложения ще се проведат в края на септември в София. През последните две десетилетия като барометър за състоянието на хранително-вкусовата промишленост в България и на Балканите се наложиха международните хранителни изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното, които тази година са от 29 септември до 2 октомври. Те ще представят моментното състояние на сектора и перспективите за 2022 г.
Международните хранителни изложения в София се доказаха като професионални събития и като нужното и сигурно място за осъществяване и развитие на бизнеса. Висококачествени продукти, участници от цял свят, стотици щандове, състезания и делови контакти. Това е атмосферата на престижните изложения в хранително-вкусовия бранш. В 5 изложбени зали си дават среща професионалистите, за да покажат най-доброто, да предложат качествени продукти и услуги на клиентите и бъдещите бизнес партньори.
През последните две години организаторите поставиха силни основи за интересни събития по време на изложенията. Сред тях е Сетива без граници; едноименната платформа за събития сега ще предложи Маратон на вкусовете с разнообразие от знания, вкусове и аромати. През дните на изложенията ще се организират майсторски класове, състезания, браншови събития, на които ще бъдат поставени на дискусия ключови за сегментите въпроси, продуктови лекции, презентации.
Паралелно с международните хранителни изложения ще се състои 9-ото издание на международното изложение за печатни и рекламни комуникации COPIS.