Отворена е регистрацията за участие в мисия на високо ниво в областта на хранително-вкусовата промишленост в Сингапур и Виетнам. Водена от комисаря по земеделието Януш Войчеховски, бизнес делегация от висши представители на селскостопанския и хранително-вкусовия сектор на ЕС ще посети Сингапур и Виетнам от 27 март до 2 април 2022 г., при условие че ковид пандемията позволява това.

qnush-voichehovski

Мисията на високо ниво има за цел да даде възможност на представителите на европейските производители да се срещнат не само с потенциални партньори от местните пазари, но и с представители на агрохранителния сектор от целия регион. Програмата на мисията ще включва информативни семинари за характеристиките на местните пазари и потребителските тенденции, посещения на обекти, посещение на панаира FHA. Програмата ще се проведе в Сингапур от 27 до 29 март 2022 г., в Ханой от 29 до 31 март и в Хо Ши Мин от 31 март до 2 април.

Разходите за полети и хотели трябва да бъдат покрити от участниците, но всички бизнес събития от официалната програма ще се предлагат безплатно.

Заинтересованите кандидати могат да се регистрират до 30 ноември 2021 г. ТУК.

Само организации, представляващи производители на селскостопански храни от ЕС и компании, произвеждащи селскостопански храни и напитки, със седалище в която и да е от 27-те държави-членки на ЕС, имат право да участват в бизнес делегацията. Освен това само кандидатите, представляващи продукти и схеми, отговарящи на условията за мерки за насърчаване на ЕС (както е определено в член 5 от Регламент (ЕС) № 1144/2014), могат в крайна сметка да бъдат избрани да участват в бизнес делегацията.

Бизнес делегацията, пътуваща до Сингапур и Виетнам, ще наброява не повече от 60 бизнес участници. В случай, че бъдат получени повече заявления, Европейската комисия ще извърши подбор, ръководейки се от следните критерии:

– общ географски баланс на бизнес делегацията, като се гарантира, че тя представлява възможно най-много държави-членки по възможно най-равен начин;
– Общ баланс между продуктови категории и сектори, определени за тази конкретна мисия на високо ниво;
– Представителност на кандидат: организациите, представляващи даден сектор на европейско или национално ниво, могат да получат приоритет;
– Способност за извършване на международен бизнес: оценява се въз основа на описанието на компанията, броя на служителите, оборота, предишен международен опит и т.н. Приоритет ще бъдат кандидатите със силна способност да изнасят своите продукти;
– Новодошлите в мисии на високо ниво на ЕС и компании/организации без предишен опит в Сингапур или Виетнам могат да бъдат приоритет.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.