„Агротехнически и растителнозащитни мероприятия в сливова овощна градина“ е темата на информационно-обучителен семинар, който ще се проведе на 11 май 2022 г. (сряда) в с. Ралево, общ. Плевен, обл. Плевен – в сливовата овощна градина на земеделския стопанин Генади Йорданов от 11:30 ч. до 14:30 ч. За улеснение на участниците е предвидена среща пред кметството на с. Ралево в 11.20 ч. Събитието се организира от Националната служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Плевен) и Селскостопанската академия (Института по земеделие – гр. Кюстендил).

sliva-darvo

По време на семинара участниците ще бъдат запознати с основните агротехнически мероприятия през пролетта в сливовата овощна градина на земеделски стопанин. Ще бъдат дискутирани въпроси свързани с различните начини за поддържане на почвената повърхност в овощната градина, възможностите за зелено торене и др. Стопаните също така, ще се запознаят с растителнозащитните дейности насочени към борбата с болести, неприятели и плевели при сливите.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат информирани за условията за подпомагане на младите фермери по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:
► Пролетни агротехнически мероприятия в сливова овощна градина;
► Растителнозащитни мероприятия в сливова овощна градина;
► Възможности за подпомагане на младите фермери по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.