Д-р инж. Александър Дунчев е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите. Роден е на 13 юли 1979 г. в град София. През 2012 г. завършва „Горско стопанство“, а през 2017 г. защитава образователна и научна степен „Доктор“ в Лесотехническия университет.

Aleksandar-Dunchev

От 2017 г. работи като старши експерт, а от 2020 г. и като началник-отдел в Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград, където спомага за сертификацията на горите, партньорства с обществените организации, въвеждането на иновативни системи и развитието на природозащитни проекти.

Д-р инж. Александър Дунчев започва своя професионален опит в горите през 2007 г. като експерт в Природен парк „Витоша. В периода 2012-2017 г. натрупва опит и в неправителствения сектор като експерт на международната организация WWF, където отговаря за картирането и опазването на над 100 000 ха гори във фаза на старост, защитени през 2016 г. със заповед на Министъра на земеделието, храните и горите. Ключово участие има и в редица обществени инициативи за подобряване на горското законодателство и ограничаване на незаконните сечи. През 2016 г. печели наградата за Биоразнообразието – „Активист за природата“.

Владее английски, холандски и немски език.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.