Местни и чуждестранни производители и вносители на селскостопанска продукция и технологии бяха нетърпеливи да се завърнат за участие на живо в най-старото и утвърдено изложение INDAGRA в Ромекспо-Букурещ, което се проведе от 27-ми до 31-ви октомври 2021 г. България беше представена с щанд на Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните.

Indagra-izlojenie-rumaniq

„С участието си показахме капацитета и възможностите на българските производители. А той и качеството на родната продукция не отстъпват на най-добрите в света. Контактите ни още в първия ден на изложението и реализирането на продукцията на нашите членове отново показаха, че сме готови да стъпим конкурентно на международните пазари“, каза председателят на Асоциацията Божидар Петков.

По думите му ковид кризата допълнително влошава пазарни условия за реализацията на продукцията и българските производители все по-трудно могат да постигнат конкурентни цени. Затова участието в изданието на изложението е подкрепа за родните малинопроизводители да излязат на международните пазари и да популяризират продукция си.

На щанда на Българската асоциация на малинпроизводителите и ягодоплодните се представиха и партньорски организации, като Съюза на дунавските овощари и Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция. Участието на българските производители се осъществява с подкрепата на Държавен Фонд „Земеделие“ и Министерство на земеделието, храните и горите.

„Сега трябва да сме още по-постоянни в действията и усилията си за налагане на българските продукти и представянето им пред потребители и търговци, които оперират на големи пазари. Нямаме друг изход. Когато сме заедно, завръщането в реалната търговия и промотирането на българските производители е още по-успешно и забелязващо се“, допълни г-н Петков.

INDAGRA е най-старото и доказало се изложение за селскостопански технологии в Румъния. Международната изложбата се провежда за 25-и път, след година прекъсване. За да подпомогнат участието на производителите по безопасен начин, организаторите тази година стартираха и виртуален портал, в който изложители могат да презентират бизнеса си по един глобален начин. Организатор на изложбата е Ромекспо-Букурещ. В изданието тази година участваха над 180 компании от 11 държави. Селскостопанският форум беше открит от Земеделският министър на Румъния Адриан Орос.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.