Беларус обяви временна забрана за износ на зърно, включително за страните от Евразийския икономически съюз. Това решението е взето в съответствие с постановление на Министерски съвет. Забраната обхваща износа на пшеница, ръж, ечемик, овес, царевица, елда, просо, тритикале, други зърнени култури, както и рапица.

zarno-sklad

„Да се въведе временна забрана за износ извън Република Беларус за страните членки на Евразийския икономически съюз на стоки от списъка, съгласно приложението, независимо от страната на произход“, се казва в документа на правителството на държавата.

С постановлението се установява временна забрана за износ „от Република Беларус извън митническата територия на ЕАИС за държави, които не са членове на ЕАИС, на стоки, поставени под митнически процедури за износ, временен износ, обработка извън митническата територия и реекспорт”.

Правителството възложи на Министерството на външните работи, в съответствие с установената процедура, да уведоми Евразийската икономическа комисия (ЕИО) за въвеждането на мерки за нетарифно регулиране, както и да внесе в ЕИО предложение за въвеждане на аналогични мерки на митническата територия на ЕАИС. Решението на правителството на Беларус влезе в сила от момента на официалното му публикуване и ще бъде в сила 6 месеца.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.