От Ботаническата градина при БАН съобщават, че измина година от предишната ни среща за орхидеи. Година на изпитания за света и за всеки от нас. Живяхме в изолация, ограничихме се от привичните ни пътувания, разделихме се с близки и приятели. Но в изолацията много хора по света откриха растенията като любимци в дома – да се грижат за тях, да научават повече за тях, да се вълнуват от растежа им! А те да се отблагодаряват с по-чист въздух в дома и с цветове, които радват. В Тази връзка изложбата на орхидеите ще е възможна отново, защото настана време за орхидеи.

orhideq

От 27 февруари (събота) започва популярното събитие – това за семейство Салепови. До 7 март включително Ботаническата градина ще е отворена за посетители – всеки ден от 10 до 17 ч. (вход до 16 ч.), след това, до края на март – в постоянното приемно време, понеделник-събота, от 10 до 16 ч.

Има изобилие от цветове: цимбидиуми, венерини пантофки, благородни и други дендробиуми, орхидеи пеперуди, онцидийни хибриди и др. Много са любителите на оригиналните и красиви цветовена орхидеите. Покрай изложбата се създават и ползотворни контакти. А азалиите радват с изобилие от цветове. Цъфтят и различни геснериеви, стрелиции, клеродендрони, антуриуми и други цветя от тропиците.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.