В нормална година международното изложение „Зелена седмица“ щеше да се открие в четвъртък вечерта в Берлин, с около 1 800 изложители и 400 000 посетители в рамките на 10 дни от най-големия публичен селскостопански панаир в Германия. Традиционно има и много посетители от европейските държави, преди всичко земеделци, политици и служители от много асоциации. Заради коронавируса „Зелената седмица“ ще се проведе като дигитално събитие тази година, съкратено до два дни, на 20 и 21 януари.

grune-woche-2021

Организаторите се надяват, че този вариант на провеждане ще бъде приет добре от професионалистите и от гражданите. И все пак присъственото провеждане на изложението не може да бъде заменено онлайн, защото срещите на живо, личния обмен и дегустация – всичко това прави „Зелената седмица“ привлекателно събитие.

Всичко на международната „Зелена седмица“ ще се върти около актуални теми в земеделието, хранителната индустрия и градинарството, посочват организаторите. Началната пресконференция и официалното откриване, както и лекциите и дискусиите, ще бъдат излъчвани на живо в Интернет и по този начин ще бъдат достъпни за широка аудитория. Реформата на Общата селскостопанска политика, както и „Пандемиите и изменението на климата: Как да храним света?“ – това са теми, които ще бъдат широко дискутирани.

Официалната страница на събитието е ТУК.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.