Удължава се крайният срок за прием на проектни предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка и маркетинг на селскостопански продукти“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020) до 17.30 ч. на 31 март  2022 г. Бюджетът по процедурата се увеличава с над 39 млн. лв. и достига над 426 млн. лв. (426 280 028 лв.). Това гласи издадената заповед на Министерство на земеделието. 

prerabotka-domati

Удълженият период на прием ще предостави на бенефициентите възможност за допълнителна подготовка на проектните предложения по процедура № BG06RDNP001-4.015 и тяхното подаване в електронната система ИСУН 2020.

Допълнителните над 39 млн. лв. са остатъчен ресурс по подмярка 4.2, която е сред най-атрактивните от Програмата. Увеличението на бюджета ще осигури допълнителни възможности за финансова подкрепа на преработвателния сектор, който е изправен пред редица предизвикателства във връзка с пандемията от КОВИД 19.

Кандидатите по подмярка 4.2 ще могат да заявяват проекти за инвестиции, насочени към подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособност на предприятия от хранително-преработвателната промишленост. Чрез подмярката ще се стимулира по-добро използване на факторите за производство, въвеждане на нови продукти и подобряване на качеството и безопасността на храните.

Допустими за подпомагане са дейности, насочени към въвеждане на нови продукти, процеси и технологии, включително къси вериги на доставка, подобряване на безопасността на храните, опазването на околната среда, както и устойчиво и цифрово управление на процесите в производството.

Пълният пакет документи по процедурата е публикуван на официалната страница на Министерството на земеделието и в ИСУН 2020.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.