Европейската комисия се допитва чрез онлайн анкета относно Регламента за техническите мерки в рибарството. Агросектор припомня, че през август 2019 г. влезе в сила този нов регламент. Той съдържа правила за опазване на рибните ресурси и защита на морските екосистеми. До 15 февруари 2021 г. се провежда консултация със заинтересованите страни относно ефективността и въздействието на регламента.

korabi

Техническите мерки включват спецификации за риболовни уреди и размери на окото, затворени зони и сезони и мерки за минимизиране на въздействието на риболова върху морската екосистема и околната среда.

Както се изисква от регламента, Комисията ще изготви доклад, за да оцени до каква степен техническите мерки на регионално и на равнище Съюз, допринасят за постигането на целите и постигането на целите, посочени в регламента.

Докладът ще бъде изготвен с информация, предоставена от държавите-членки, съответните консултативни съвети и научни органи. Предвид общото значение на регламента за всички заинтересовани страни, Европейската комисия също така стартира онлайн консултация със заинтересованите страни относно регулирането на техническите мерки за риболова на 10 декември 2020 г.

Всички заинтересовани страни, включително риболовната индустрия, неправителствени организации, академични, научни, социални и икономически партньори и заинтересовани граждани са поканени да вземат участие и да изразят своите виждания относно прилагането на регламента за техническите мерки до 15 февруари 2021 г.

Онлайн анкетата можете да попълните ТУК.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.