Общата цел на поканата е да се изгради доверие в рамките на ЕС и сред всички граждани, земеделски производители и неземеделски производители, както и да се популяризира информация относно Общата селскостопанска политика (ОСП) (т.е. политиката и нейните ползи за гражданите на ЕС). Представените предложения трябва да предоставят последователна, обективна и изчерпателна информация както в рамките на ЕС, така и извън него, за да се даде точна цялостна картина на ОСП.

loze-peika

Фокусът трябва да бъде върху справянето с погрешните схващания и дезинформацията относно европейското селско стопанство и ОСП, като се използват факти, подкрепени с данни с оглед повишаване на обществената осведоменост относно значението на подкрепата от ЕС за селското стопанство и развитието на селските райони чрез ОСП.

Предложенията следва също да се занимават с устойчивостта на селското стопанство, като се съсредоточат върху икономическите, екологичните и социалните измерения на ОСП, особено в светлината на Европейската „Зелена сделка“, стратегията ,,От фермата до трапезата“ и стратегията за биоразнообразие.

Допустимите дейности следва да включват едно или няколко от изброените: Производство и разпространение на мултимедийни или аудиовизуални материали; Уеб и социални медийни кампании; Медийни събития; Конференции, семинари, работни срещи и проучвания по въпросите, свързани с ОСП. Максималната продължителност на проектите е 12 месеца.

Общият бюджет, определен за съфинансиране на информационните мерки, възлиза на 4 000 000 евро. Сумата на безвъзмездната помощ е минимум 75 000 евро и максимум 500 000 евро.

Допустими кандидати са юридическите лица, установени в държава членка от ЕС (напр. организации с нестопанска цел, национални, регионални или местни публични органи, университети, образователни институции, европейски асоциации, изследователски центрове, комуникационни медийни компании и др.).

Крайният срок за изпращане на предложения, в случай на интерес, е 25 януари 2022 г.

Повече информация по поканата се съдържа ТУК.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.