Европейската комисия публикува задълбочен анализ на системите за санкциониране на държавите членки за нарушения на правилата на общата политика в областта на рибарството, обхващащ периода от 2015—2019 г. и всички крайбрежни държави членки.

korab-mreji

Според резултатите от проучването ЕС разполага като цяло с ефективна система за санкциониране на нарушения в рибарството. Всички държави членки, включени в проучването, разполагат със система за санкциониране на нарушения, като много от тях правят значителни подобрения от 2015 г. насам. Все още обаче съществуват някои различия между държавите членки, включително пропуски в правните рамки и практическото прилагане, които могат да забавят ефективното прилагане на устойчива политика в областта на рибарството.

Комисията продължава да се ангажира да гарантира ефективното прилагане на правото на ЕС. В момента се преразглеждане на системата за контрол на рибарството ще се справи с някои от тези недостатъци чрез по-нататъшно хармонизиране на системата на ЕС за санкции и създаване на условия за справедливо третиране на операторите и насърчаване на устойчивостта в рибарството в ЕС.

Проучването е проведено от името на Комисията от външен изпълнител.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.