Ние вярваме, че начинът, по който произвеждаме и консумираме месо и млечни продукти, се нуждае от сериозно преосмисляне, посочват от екологичното Сдружение „За Земята“. За да успеем да ограничим корпоративния контрол върху храните, да намалим негативното въздействие върху здравето, природата и климата, да намалим страданието на животните и да помогнем на гражданите да преминат към по-устойчива диета, трябва да намалим общото си потребление на животински продукти, допълват еколозите.

narachnik-hranene-za-zemqta

Природозащитниците призовават за политики, които подкрепят и осигуряват поминък на земеделците, занимаващи се с агроекологични производствени подходи, и увеличават доверието между тях и потребителите.

Те са разработили Наръчник за вкусна храна, която е по-здравословна за нас и планетата. Този наръчник предоставя информация и идеи за консумация на устойчиво произведени храни. Информацията се фокусира върху това да ви помогне да преминете към растителна диета за един ден всяка седмица. Също така наръчникът ще е полезен за вас, ако просто си представяте малка промяна или искате да преминете към растителна диета по-трайно. Макар че това не е книга с рецепти, тя включва стара любима рецепта на растителна основа и традиционно ястие от месо, което е пригодено да бъде направено с растителни съставки. Ще намерите много съвети за растителни рецепти в раздела за повече ресурси.

Информацията от наръчника прочетете ТУК.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.