Искането на Европейския съюз да се присъедини към Комисията по риболова в Северна Тихоокеански регион (NPFC) беше прието на шестата му годишна сесия, която приключи на 25 февруари 2021 г.
Членството в NPFC ще позволи на корабите на ЕС да ловят риба в северната част на Тихия океан.

korab

По-специално, операторите от ЕС, които вече извършват риболов по-на юг в зоната на регионалната комисия за риболов в Южнотихоокеанския регион (SPRFMO), ще могат да разширят своите операции до зоната на Конвенцията NPFC, като по този начин увеличават оперативната гъвкавост и постигат икономии от мащаба. Значителни видове в зоната на Конвенцията NPFC включват скумрия и японска сардина, както и калмари.

ЕС се присъединява към съществуващото членство на NPFC в Канада, Китай, Япония, Република Корея, Русия, Тайван, Съединените американски щати и Вануату. Като член ЕС ще се стреми да подкрепи работата на NPFC за осигуряване на дългосрочни устойчиви риболовни ресурси в северната част на Тихия океан. ЕС ще допринесе със своя опит в областта на науката в областта на рибарството и управлението на рибарството, както и ще предостави своя богат опит в сътрудничеството в рамките на други регионални организации за управление на рибарството и регионални органи по рибарство по целия свят.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.