Селското стопанство е в опасност заради ниските изкупни цени. Фермерите в Германия блокираха дистрибуторските центрове за търговия на дребно на големите хранителни магазини. Фермерите са ядосани. През последните 14 дни достъпът до търговските вериги беше блокиран на различни места в страната. Протестът е насочен срещу ценообразуването на търговците на дребно. Земеделието в Германия е ударено в стената, критикуват фермерите. Отдавна те искат повече пари за млякото и месото.

protest-germania

Проведената спешна среща на върха, на която присъства и министърът на земеделието Юлия Клокнер, не доведе до голям пробив. Министърът за пореден път посочи необходимостта от разбирателство между търговците и стопаните.

Тъй като фермерите оцениха офертите в търговията на дребно като недостатъчни, те продължават протестите си. Стопаните отново блокираха разпределителните центрове. Те обвиняват търговците, че от една страна изискват най-високите стандарти, но също така и че внасят „най-евтиното месо от други страни“, за да поддържат цените надолу. Вносът също противоречи на обвинението срещу селското стопанство, че произвежда твърде много.

Търговците обещаха да седнат с фермерите, за да намерят решения и да се прекратят протестите.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

One thought on “Фермерски протест в Германия заради търговските вериги”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.