Всички земеделци, кандидатствали по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци и за зеленчуци, оранжерийно производство за кампания 2020 г., които са подали в заявлението си коректно мобилен телефон за контакти, получиха кратко съобщение (SMS). Така те бяха информирани, че трябва да докажат минимални добиви и реализация на произведената от тях продукция. Съобщението е изпратено от телефонен номер 180-080.

qbalki800

Практиката цели своевременно да информира стопаните за периоди на прием на документи по съответни схеми и мерки, които ръководи Фонд „Земеделие“.

Припомням, че от 1 до 31 декември в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ в областните дирекции на Фонда се доказва реализацията на произведена продукция, чрез подаване на декларация и електронен опис по схеми СП основна група, СП сливи и десертно грозде, СЗ–ДККП, СЗ пипер, СЗ-МЗДП и СЗо. Градинарите и овощарите могат да изтеглят и попълнят образците на документите, с които доказват реализация на произведената от тях продукция от интернет страницата на ДФ „Земеделие”. Към приложените файлове е изготвена и подробна инструкция за тяхното попълване. Попълненият опис по образец се подава на електронен и на хартиен носител, придружен от копия на описаните документи.

Във връзка с усложнената епидемична обстановка, ДФЗ предоставя възможност на кандидатите да изпратят опис по образец по електронен път чрез изпращане на имейл до съответната ОД на ДФЗ по постоянен адрес на кандидата за физически лица и адрес на управление на кандидата за ЕТ и юридическите лица не по късно от 23 декември. Контактите на областните дирекции са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“. Всеки един имейл е необходимо да съдържа попълнен електронен опис на предоставяните документи и фото копия на документите или сканирани копия в различни формати на файловете – за предпочитане PDF. Големината на прикачените файлове ведно с описания електронен опис не трябва да надхвърля 12 МВ. В случай, че файловете са по-големи от 12 МВ, то е необходимо кандидата да ги изпрати с повече от един имейл.

След получаване на електронният опис и импортирането му в ИСАК, служител ще се свърже с кандидата да се яви в съответната областна дирекция да завери с подпис въведените данни и приложените документи, доказващи реализация на продукцията и за подписване на декларацията по чл. 32, ал. 1 на Наредба 3 от 17.02.2015 г. – което се явява последен етап от процедурата по прием.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.