Държавен фонд „Земеделие“ одобри още 6,330 млн. лв. по държавното подпомагане „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете и по „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците“. С отпускането на допълнителните средства ще бъдат подпомогнати всички земеделски стопани, които са заявили помощта през тази година.

kokoshka

Допълнителните пари по схемата за хуманно отношение към птиците са 2,770 млн. лв., като бюджетът се увеличава на 37 330 000 лв. Одобрените допълнителни средства за хуманно отношение към свинете са 3,560 млн. лв., с което бюджетът нараства на 18 560 000 лв.

Държавната помощ за хуманно отношение към свине се предоставя за свине – майки и/или отгледани и реализирани угоени прасета при спазване на изискванията, включени в указанията за прилагане на схемата. Средствата покриват част от направените разходи или пропуснати приходи, свързани с ангажиментите за хуманно отношение към свинете, поети за най-малко 5 години.

Подпомагането за хуманно отношение към птиците се предоставя за покриване на допълнителни разходи или пропуснати доходи, свързани с изпълнение на доброволно поети ангажименти за период най-малко 5 години. Допустими за подпомагане са следните видове и категории птици: кокошки – носачки (от 16 до 78 седмица); родители от всички видове (от 18 до 60 седмица); бройлери; пуйки; гъски и патици (до 12 седмица).

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.