Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) публикува уведомление за стартиране на производство по издаване на общ административен акт на министъра на земеделието, храните и горите за въвеждане на забрана за улов на бели пясъчни миди от видовете Donax trunculus и Chamelea gallina, считано от 15.09.2021 г. до 30.10.2021 г. включително.

beli-pqsachni-midi

На основание чл. 66 и следващите от Административнопроцесуалния кодекс Агенцията уведомява за стартирането на производство по издаване заповед за въвеждане на временна забрана за улов на бели пясъчни миди в българската акватория на Черно море.

С акта се предвижда, с цел опазване на популациите от бели пясъчни миди в Черно море, да бъде въведена забрана за улова им от 15.09.2021 г. до 30.10.2021 г. включително, на основание чл. 30, ал. 3, т. 1 от Закона за рибарството и аквакултурите.

ИАРА уведомява, че може да участвате в производството, като всички писмени предложения и възражения по проекта на административен акт следва да бъдат изпращани в едномесечен срок от датата на публикуване до Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, на адрес: гр. Бургас 8000, ул. „Княз Александър Батенберг” № 1 и на следния електронен адрес: office@iara.government.bg .

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.