Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури събира информация от производителите на аквакултура за разработване и прилагане на схема за държавни помощи de minimis за подпомагане на рибопроизводителите. За целта звеното ще събере и анализира информация за направените разходи за електроенергия и за фураж за производството на риба и други водни организми през настоящата година, както и за степента на повишението на разходите спрямо предходната година.

ribno-stopanstvo

ИАРА призовава рибопроизводителите да предоставят необходимата информация, която да бъде изпратена но звеното до 31 януари 2022 г. по електронната поща на адрес – office@iara.government.bg 

На базата на изпратените данни ще се остойности de minimis. Изпратените данни трябва да бъдат съпроводени от с доказателства от съответните документи, при кандидатстване по помощта. Повече за уведомлението до рибопроизводителите можете да прочете ТУК.

Агросектор.БГ припомня, че Министерството на земеделието ще разработи схема за държавна помощ de minimis за подпомагане на рибопроизводители през 2022 година. С нея се цели подкрепа на пострадалите от увеличената цена на електроенергията, използвана за отглеждане на рибата и значителното увеличаване на цената на фуража, използван в рибовъдството през 2021 г.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.