През 1993 г. с резолюция на Общото събрание на ООН, 22 март е обявен за Световен ден на водата. Празникът се отбелязва по решение на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро, Бразилия през 1992 г. Резолюцията на Общото събрание на ООН отчита, че в наши дни важността на водните ресурси не се оценява достатъчно. Ето защо през 2021 година мотото на Световния ден на водата е – Оценяваме водата.

voda-reka

Според прогнозите, през 2050 година повечето военни конфликти по света ще се водят заради достъпа до прясна вода.

Водата има различно значение за различните хора. За едни е свързана със земеделието. За други е важна за енергодобива и чистата енергия. Но за всички нас е важна, за да продължим да съществуваме. А какво е за теб водата? Нарисувай грижата. Нека рисунка разкаже история, за това, колко е важна водата. По повод 22 март – Световен ден на водата, Напоителни системи организира конкурс за рисунка на тема: Какво е за мен водата.

В конкурса могат да участват деца до 14 годишна възраст. Те ще бъдат разделени в две възрастови категории – до 6 години и от 7 до 14 години. Няма ограничения относно техниката на изработка на рисунката – графика, пестели, водни/темперни бои, флумастери, цветни моливи и др. Максимален допустим размер на творбата – формат А3. Задължително изискване е творбите да са свързани с темата на конкурса. Всеки желаещ може да участва само с една творба. Необходимо е на гърба на рисунките да бъдат изписани имената на автора, възраст и данни за контакт. Комисия ще класира трите най-добри творби във възрастовите групи, като за победителите се предвидени грамоти и награди.

Желаещите да участват, могат да изпращат творбите си в Централно управление на Дружеството на адрес: гр. София, бул. „Цар Борис ІІІ” № 136, ет. 3. Краен срок за подаване на рисунките – 05.04.2021 г.

На 22 април 2021 г., когато отбелязваме Деня на Земята, на сайта на Дружеството www.nps.bg ще бъдат обявени имената на победителите. Най-добрите творби ще бъдат използвани в календара на Напоителни системи за 2022 г. По смисъла на Закона за авторското право и сродните му права, с участието си в конкурса на Напоителни системи, всички участници декларират, че са съгласни творбите им да бъдат използвани в рекламни и информационни материали на дружеството. Съгласно Закона за защита на личните данни, при използване на творбите, личните данни ще бъдат заличени.

А заради препоръките на здравните власти да не се организират масови мероприятия, заради разпространението на коронавируса, Напоителни системи няма да организира празненства за Световния ден на водата. Подадените рисунки ще бъдат оценени и призьорите ще получат своите награди с куриер. За целта при подаването на рисунката да бъде подадена и информация за име на получател, телефон и точен адрес, на който да бъде изпратена награда.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.