Институтът по пазарна икономика към Селскостопанската академия започна докторантски лекцион и дискусии, на които учените представят текущия етап от своята работа. Идеята е да се акцентира върху целта на изследванията им и да се предизвика дискусия. Следващият лекцион е предвиден на 29 септември, като лекционната част от срещата ще бъде представена от докторант Васил Стойчев.

Institut-po-agrarna-ikonomika

Това е едно от новите  начинания, коментира директорът на Института по аграрна икономика доц. Божидар Иванов. Той подчерта, че представянията на този етап ще са от младите учени, асистенти, докторанти и главни асистенти.

Първата среща се състоя на 15 септември, като зададените въпроси и активността на дискусията по време на нея, последвала първата лекция на ас. Михаела Михайлова за поземлените отношения и влиянието на институционалната среда върху българското селско стопанство, показа ефективността и ползата от подобен научен обмен.

Ас. Михаела Михайлова представи свои анализи и изводи, въз основа на използваните модели – четири нива на социалено-икономически анализ разработен от Оливър Уилямсън и Еленор Остром (1997) и разгледан от страната на устойчивото развитие и границите на пазара на земята от Hurrelmann(2002).

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.