Пандемията от коронавируса не е попречила на агрокомпании, професионални и технически училища или други образователни институции в селскостопанския сектор да предоставят обучения. Това съобщава Германска фермерска асоциация.

niva-bali

През настоящата година на обучение 2020/2021 селското стопанство е единственият икономически сектор с нарастване на броя на обученията. Това се вижда резултати от текущата статистика на обучението от Федералния институт за професионално образование и обучение. В „зелените професии“ бяха сключени общо 13 488 нови договори за чиракуване в цялата страна или с 0,9% повече спрямо предходната година. От тях 10 716, т.е плюс 0,8%, са в Западна Германия и 2 772 (плюс 1,4%) в Източна Германия.

Това положително развитие е резултат от засилените оперативни дейности за осигуряване и повишаване на качеството на обучението, както и целенасочената засилена информация за кариерата във всички отрасли на земеделието и земеделието.

Специални благодарности се отправят и към камарите и офисите, отговорни за техния гъвкав подход към провеждането на изпити и други мерки, свързани с обучението, при понякога значително по-трудните ограничения на короната“, каза вицепрезидентът на Германската фермерска асоциация и председател на образователната политика Вернер Шварц.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.