В Испания Конфедерацията на търговците на месо подписа споразумение с Министерството на земеделието, рибарството и храните за провеждане на промоционални действия със специален акцент върху традиционните продукти, приготвени в месарските магазини. В  споразумението се планират действия, за да се подчертаят сложните уникални занаятчии със собствен печат, който те извършват в тези магазини, които в много случаи са традиционни и се предават от баща на син от поколения по семейна линия. Грижата за съставките, използването на суровини от района и на месо от местни ферми са отличителни белези на бизнеса, който представлява Конфедерацията.

svinsko-meso

Сред действията, включени в споразумението, са: участие в панаира Alimentaria 2022, провеждане на информационни срещи с потребители и кампании за повишаване на осведомеността, както и комуникационни действия в социалните мрежи или конкурс за преработени месни продукти. 

Целта на този вид сътрудничество е да се подобри конкурентоспособността на професионалния сектор и да се подкрепи и насърчи търсенето на месни продукти, съживяване на пазара и гарантиране на неговото бъдеще.

Конфедерацията на търговците на месо е съставена от търговски асоциации, представляващи самостоятелно заети, малки и средни компании в специализираната търговия с месо и неговите производни (месари, магазини за деликатеси, животновъдни стопанства и др.). Понастоящем тя представлява повече от 24 000 компании с подчертан занаятчийски характер, в които работят около 60 000 професионалисти в сектора в цяла Испания. Освен това общият оборот на този сектор нараства годишно до повече от 4,1 милиарда евро.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.