От 12 до 20 февруари, включително, Ботаническата градина на БАН ще е отворена за посетители, които искат да разгледат цъфтящите орхидеи в нея, съобщиха от научната институция. Ботаническата градина на БАН преди 15 години се присъедини към ботаническите градини в света, които през този сезон имат събития, свързани с орхидеите.

orhideq

Нашите експозиции са скромни, но можем да покажем разнообразието от форми и багри на орхидеите, и красотата на естествените природни видове, както и на създадените от селекционерите популярни хибриди, отбелязват ботаниците. Затова от 12 февруари, събота, до 20 февруари, включително, Ботаническата градина на БАН ще е отворена за посетители – всеки ден от 10:00 до 17:00 часа, а след това, до 15 март – в постоянното приемно време, от вторник до събота, от 10:00 до 16:00 часа.

В Ботаническата градина на БАН сега има изобилие от цъфтящи растения: цимбидиуми, венерини пантофки, благородни и други дендробиуми, орхидеи пеперуди, онцидийни хибриди и други. Много са любителите на оригиналните и красиви цветове на орхидеите, отбелязват ботаниците и допълват, че азалиите също радват посетителите с изобилие от цветове. Сега в градината цъфтят също и различни стрелиции, клеродендрони, антуриуми и други цветя от тропиците.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.