Министерството на земеделието, храните и горите публикува за обществено обсъждане проект на Заповед за изменение на Насоки за кандидатстване по процедура № BG06RDNP001-4.010 „Проектни предложения от „Напоителни системи“ ЕАД за възстановяване на съществуващи хидромелиоративни съоръжения за напояване“ по подмярка 4.3 „Подкрепа за инвестиции в инфраструктура, свързана с развитието, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство“ от Програмата за развитие на селските райони за периода, с която се увеличава бюджета по процедурата.

napoqvane-pole

Писмени предложения и коментари по горепосочените документи могат да се изпращат в срок до 30 юни 2021 г. (включително) на следната електронна поща: rdd@mzh.government.bg.

Общият размер на средствата, които могат бъдат предоставени по процедурата за всички одобрени проектни предложения възлиза на 106 980 840,09 лв. Това стана след като се одобри бюджет за прехвърляне от Комитета по наблюдение, както и с оглед на големия интерес за инвестиции в хидромелиоративни съоръжения за напояване. Парите са увеличени с18 149 824,00 лева.

В периода на приема по подмярката са постъпили 26 проекта. След извършената оценка на етап оценка на административното съответствие и допустимостта, комисия е предложила две от проектните предложения да не бъдат допуснати до техническа и финансова оценка. По процедурата за последваща обработка на етап ТФО са допуснати 24 проектни предложения. Допустимите разходи по тези проектни предложения възлизат на 106 979 203,05 лв., като сега се осигурява именно този бюджет.

 

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.