Държавен фонд „Земеделие” започна плащанията по схемите за обвързано подпомагане за Кампания 2020. Близо 2 000 фермери получиха 4 млн. лв. за обвързана подкрепа за животните, които отглеждат в планинските райони. Преведените пари са по две от общо осемте схеми за обвързана подкрепа в сектор „Животновъдство“.

ovce

По първата схема – за обвързано подпомагане за овце-майки и кози-майки в планински райони (ДПЖ-пл) подпомагане получиха 1 702 фермери. Бюджетът на подпомагането е 3 310 520 лв. По нея участват стопани, чиито стада наброяват от 10 до 49 овце-майки и кози-майки заедно или поотделно. Ставката за едно животно е 70,17 лв.

Още 662 998 лв. субсидии бяха разпределени между 260 стопани по Схемата за обвързано подпомагане за млечни крави в планински райони (СМлК-пл) за Кампания 2020. Ставката за животно е 348 лв. По схемата се подпомагат фермери, които отглеждат от 5 до 9 млечни крави.

Фермерите, кандидатствали по двете схеми трябва да продължат да отглеждат заявените за подпомагане животни най-малко 80 дни от деня, следващ последния ден за подаване на заявленията за подпомагане

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.