Екологични организации стартираха кампания „Действаме за чиста пролет“. 24 организации от цялата страна се обединиха в обща цел – нулеви отпадъци. Инициативата призовава хората да направят стъпки към по-чиста околна среда. „През пролетта всички излизаме по-често в природата и виждаме колко много боклук има навсякъде, а сега е моментът да сме активни и заедно да действаме за намаляване на отпадъците дългосрочно“, коментират организаторите.

selo-boikovo

Създадено е фейсбук събитие “Действаме за чиста пролет“, където се споделят всички акции – почиствания, фото предизвикателства, уебинари и онлайн дискусии, както и много полезна информация, свързана със стратегията Нулеви отпадъци на Организацията „За Земята“. Обръща се внимание и на това как да имаме по-природосъобразни Великденски празници като боядисване на яйца с естествени бои или намаляване на хранителните отпадъци.

В „Действаме за чиста пролет“ ще има и фокус върху предстоящото въвеждане на новата директива за еднократна пластмаса през юли – ще има разяснения кои ще са забранените продукти, но и кои ще останат. Организациите настояват да се въведе и депозитна система за пластмасовите бутилки – „те няма да са забранени, а можем да ги видим навсякъде в природата, най-вече в реките“.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.