По Коледните и Новогодишните празници продажбите на храни са в разгара си. Търсенето на свинско месо ще остане стабилно, посочват експерти в Германия.

prase-ograda

Испания продължава да лидер сред петте най-големи държави-членки на ЕС за отглеждане на свине, следвана от Дания на второ място. Заради пандемията на коронавируса, разпространението на африканска чума по свинете, както и различните възможности за износ водят до големи разлики в цените на клонично тегло между европейските страни.

В много държави-членки на ЕС кампанията по клането на свинете е в разгара си. Вече има съобщения за по-добър бизнес на пазара, списъкът с прасенца и цената за клане са запазва стабилна, въпреки броят на животните за реализиране от над 650 000.

На германския пазар на свине за клане може да се очаква голямо прекомерно предлагане в края на годината. Цените вероятно ще останат непроменени. Браншовици посочват средно ниво от 1,20 евро за периода от 24 декември до 30 декември. Цените остават непроменени от дълги години, като за фермерите са ниски. Цената за 25 кг прасе върви около 23 евро на глава.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.