RestoreNature – стартира кампания за създаване на Закон за възстановяване на природата в ЕС, съобщиха от Българското дружество за защита на птиците. Природата, такава каквато я познаваме, е на път да изчезне пред очите ни, заради нас – хората, допълват еколозите. 

priroda-planina

Дърводобивът, интензивното земеделие, прекомерният риболов и редица други човешки дейности са довели един милион животински и растителни видове до ръба на изчезването. Европейската комисия ще предложи закон, който да направи възстановяването на природата правно обвързващо за страните от Европейския съюз. Но в настоящия си вид този закон не дава ясна дефиниция какво всъщност ще означава това.

В момента Европейската комисия призовава обществеността до 5 април 2021 г. да даде своето мнение за това как трябва да изглежда възстановяването на природата в ЕС.

BirdLife Европа, част от които е Българското дружество за защита на птиците, Европейското бюро за околната среда и WWF, стартираха кампанията RestoreNature, с искане за възстановяване на природата в цяла Европа. Посланието на кампанията е за значими, трансформиращи промени в дейностите на хората на сушата и в океаните и моретата, които да върнат биоразнообразието и да смекчат промените в климата.

Чрез кампанията RestoreNature гражданите както от, така и извън Европейския съюз, могат да изискат от ЕС да разработи ефективен закон, основан на науката, който да постигне тези цели. Можете да подпишете петицията ТУК.  

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.