В Канада правителството представи план за изплащане на помощи, предназначени да смекчат последиците от споразуменията за свободна търговия, касаещи производството на мляко, птици и яйца.

kravi

За млекопроизводителите са предвидени 1.405 милиарда канадски долара по три равни транша от около 468.5 милиона до 2023 година. Министерството на земеделието в Канада обяви в края на ноември, че подкрепата от около 38 000 щатски долара годишно ще се отпусне за ферми с до 80 млечни крави.

Правителството също иска да помогне на производството на яйца и птици. Според министерството общо 691 милиона щатски долара ще постъпят към производителите през следващите 10 години, за да осигурят иновации и растеж.

Програмите за финансиране ще бъдат разработени в дебат с представители на индустрията и ще бъдат приложени възможно най-скоро. В Канада ценовите механизми се прилагат за производството на мляко, птици и яйца. Правителството се ангажира с местните фермери да компенсира загубите, причинени от споразуменията за свободна търговия с Европейския съюз (CETA), САЩ и Мексико и Споразумението за транстихоокеанско партньорство с идеята да се укрепи конкурентоспособността.

Според Министерството на земеделието в Канада е имало 10 371 млечни ферми през 2019 г. с почти 19 000 служители. Според информацията на отдела миналата година около 4000 ферми са били активни в птицевъдството, генерирайки повече от 4,9 млрд. щатски доллара.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.