На 12 август ще се проведе семинар на тема „Добри практики при хранене на пчелните семейства. Болести и профилактика“, а на 13 август – „Особености при майкопроизводството в личния пчелин“.

kosheri-podvijni

На 12 август 2021 г. (четвъртък) от 13:00 ч. в гр. Перник, площад „Кракра” № 1 – Синдикален дом, зала на НТС, ет. 9, Националната служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис (ТОО) – Перник) и Селскостопанска академия (Институт по животновъдни науки /ИЖН/ – Костинброд) организират събитието.

По време на семинара участниците ще се запознаят с добрите практики при храненето на пчелните семейства, които спомагат за увеличаване на добива на мед. Ще бъдат информирани за икономически важните болести по пчелните семейства и тяхното лечение, както и за необходимите мерки за профилактика на пчелните семейства. Също така ще бъдат представени очакваните промени в условията за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г., за прием на проектни предложения през 2021 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:

♦ Добри практики при хранене на пчелните семейства;

♦ Болести по пчелните семейства и тяхното лечение;

♦ Профилактика при пчелните семейства;

♦ Очаквани промени в условията за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г. за прием на проектни предложения през 2021 г.

На 13 август 2021 г. (петък) от 10:00 ч. в с. Костенци, общ. Берковица, обл. Монтана – в пчелина на земеделски стопанин Йохан Петков, Националната служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис (ТОО) – Монтана) и Селскостопанската академия (Институт по животновъдни науки /ИЖН/ – Костинброд) провеждат мероприятие.

По време на семинара: участниците на място в земеделско стопанство ще се запознаят с основните особености при майкопроизводството в личния пчелин. Ще бъдат демонстрирани и дискутирани естествените и полупромишлените методи за производство на пчелни майки. Ще бъде разгледано и представено създаването и поддържането на нуклеусно стопанство (семействата, в които младите майки се люпят, оплождат и пронасят). Присъстващите ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане на младите фермери и малките стопанства през 2021 г. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:
♦ Основни моменти и особености при майкопроизводството в личния пчелин;
♦ Естествени и полупромишлени начини за производство на пчелни майки. Създаване и поддържане на нуклеусно стопанство;
♦ Подпомагане на младите фермери и малките стопанства през 2021 г. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г.;

Участието в информационните семинари е безплатно! Не е необходима предварителна регистрация.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.