Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа планира нова кампания за набиране на мостри на селскостопански и други продукти от Централна и Източна Европа, за да представи продуктите на китайския пазар посредством участието им в различни изложения в Китай през 2021 г.

vino

Във връзка с възстановяването от икономическия спад, вследствие на пандемията от COVID-19, Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа подготви план, с който да окаже подкрепа на селскостопанските производители и предприятията от хранително-вкусовата промишленост на държавите, участващи в Инициативата 17+1.

Поради усложнената епидемична обстановка и невъзможността на компании от България и ЦИЕ да участват в мероприятия на територията на Китайската народна република, Центърът, съвместно с членовете на Консултативния съвет към Центъра и подкрепата на Министерството на земеделието и въпросите на селските райони на КНР, ще организира кампания за набиране на мостри на селскостопански и други продукти, в качеството си на представляващ фирмите, заявили желание за изява. Чрез натрупаните знания, опит и добри практики през годините, Центърът ще подпомогне възстановяването на производствата от сферата на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост от Централна и Източна Европа. Това ще стане чрез поредна кампания за набиране на мостри на селскостопански и други продукти. Тя получи одобрение по време на Деветата среща на Консултативния съвет на Центъра на 18 септември 2020 г.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.