Наближава провеждането на националния събор на овцевъдите в България. Той ще се проведе в дните 6-8 май 2022 г., край Петропавловския манастир, област Велико Търново. Изложението на чистопородни овце и кози ще обхване близо 1000 чистопородни животни – овце, кози, лами, кучета, коне и магарета. Ще има 3 обособени зони с обща площ от 1300 кв. м. Ще се представят 500 чистопородни овце от 26 породи, 80 чистопородни кози от 4 породи, съобщават организаторите. 

ovca

Организатори на събора са Сдружение „Национален събор на овцевъдите в България“, Национална асоциация за развъждане на млечни овце в България, със съдействието на Министерството на земеделието. Мястото на провеждане не е случайно, тъй като Велико Търново е своеобразен център на страната и е удобна дестинация от всички краища на България.

По време на това, 10 юбилейно издание на събора, ще има фермерски пазар, конкурс за най-добър продукт от овче/козе мляко, панорамно издигане с привързан балон с горещ въздух и много други прояви и забавления.

За допълнително настроение на посетителите ще има фолклорни певци. 

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.