Наръчник за платформи за електронна търговия в Китай на български и английски език (кн. №5) и Наръчник за сертифициране на вносни биопродукти в Китай (кн. №6) са двете нови ръководства от поредицата „Млади предприемачи“. Под това общо заглавие Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) разработи, подготви за печат и разпространява безплатно наръчници в помощ предприемчивите млади хора.

kitai-zname

В № 5 сборникът в детайли представя информация за изискванията и процесите за регистрация, видовете магазини и таксите в платформите за електронна търговия T-MAII (за маркови продукти), 1688 (продажби на едро), KAOLA (за фирми от над 80 държави, които искат да продават стоки в Китай), YIHAODIAN („супермаркет“ предимно за хранителни продукти, предлагащ опция за продажби от потребител на потребител), RED BOOK (за споделяне на начин на живот), JD (за онлайн и офлайн търговия на дребно в Китай) и Taobao (най-популярната, с близо 500 млн. регистрирани потребители), както и интересна справка за възникването и развитието през годините на всеки електронен магазин. На 80 страници са събрани ценни сведения, за намирането на които заинтересованите в материята биха употребили много време със съмнителен резултат.

Сертифицирането на вносни биопродукти в Китай – условия, дефиниции, заявления за валидиране, фирмите, издаващи разрешителните документи (сертифицирането) и полезни приложения, подредени в таблици, съдържа книжка № 6 от поредицата „Млади предприемачи“. Подробно е представен процесът за сертифициране на биорастителни продукти, диворастящи растения, биоядливи гъби, биоакватични продукти, биодобитък и птици.

Всички наръчници от поредицата се базират на проучвания и на опита на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа и целят да мотивират и подготвят младите хора и студентите в България за международната търговска дейност в областта на земеделието. Екипът на ЦНСССКЦИЕ предоставя отново необходима регулаторна база за търговия с Китай.

ТУК може да се изтеглят излезлите до сега книжки 1, 2, 3, 4, 5 и 6. Отпечатаните вече наръчници от поредицата могат да се намерят в офиса на ЦНСССКЦИЕ на бул. „Васил Левски“ 106 в столицата.

На тел. (+359) 2 843 1040 или на имейл contact@china2ceec.org, можете да се свържете с Центъра, за да изпрати ръководствата по куриер до посочен адрес.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.