Изпълнителна агенция по горите е с ново приложение за проверка на превозни билети, издадени от временен склад. То е разработено от експерти от отдел „Информационно обслужване и връзки с обществеността“ и целта му е по-голяма прозрачност и възможност за по-добър контрол върху дейностите, извършвани в горските територии на страната.

karuca-darva

В електронната страница на Изпълнителна агенция по горите, в модул „Превозни билети“ се съдържа интерактивна карта на България. На нея са обозначени броят на валидните превозни билети, издадени от временните складове. Всеки служител в системата на горите, всеки гражданин може да извърши проверка за превозното средство, количеството и вида на транспортираната с него дървесина, както и мястото на получаването й. Информацията е визуализирана, като са публикувани снимки с натоварените с дървесина автомобили, преди тръгването им от временния склад.

Експертите от ИАГ, които разработиха новата интерактивната версия, надградиха съществуващия модул и от днес проверките, в тази част от дейностите по контрола и опазването на горските територии ще бъдат по-ефективни. Всеки заинтересован ще има възможност да получи пълна информация, както и да сигнализира при установени нередности.

Създаденият модул е една от поредицата стъпки, които се предприема за повишаване на прозрачността на дейностите, които се извършват в горите.

Новото приложение можете да намерите ТУК.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.