Министерството на земеделието, храните и горите публикува за обществено обсъждане Проекта на Правилника за организацията и дейността на Съвета по животновъдство. Ставонища могат да подават заинтересованите страни до 26 април. В предложения проект са разписани съставът и структурата на Съвета, членството в Областните съвети по животновъдство, изискванията за представителност на национално представените организации в областта на животновъдството, които членуват в Съвета по животновъдство, функциите на Съвета на национално и областно ниво, организацията на дейността на Съвета по животновъдство и Областните съвети по животновъдство, задълженията на председателя, заместник-председателя, секретаря и членовете на Съвета и други.

mzhg-sgrada

Съветът по животновъдство (СЖ) е постоянен консултативен орган към министъра на земеделието, храните и горите за подпомагане на дейността му при осъществяване на държавната политика в областта на животновъдството. С влизането в сила на Закон за изменение и допълнение на Закона за животновъдството (Обн., ДВ, бр. 13 от 2019 г.) към СЖ се създадоха структури на областно ниво. Въведе се в Съвета да членуват национално представени организации в областта на животновъдството, които отговарят на изисквания, определени в Правилника за организацията и дейността на Съвета по животновъдство. В тази връзка е необходимо издаване на нов Правилник.

В преходни и заключителни разпоредби на проекта е предвиден 3-месечен срок от влизането в сила на Правилника, в който организациите, които отговарят на изискванията за представителност да могат да заявят участие за включване в състава на Съвета по животновъдство.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.