Министерството на земеделието публикува за обществено обсъждане проект на Заповед на министъра на земеделието на основание чл. 25, ал. 4 от Закона за администрацията, чл. 13 от Наредба № 4 от 2015 г. за прилагане на мярка 11 „Биологично земеделие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Писмени предложения и коментари могат да се изпращат на следната електронна поща: rdd@mzh.government.bg в срок до един месец от 1.02.2022 г.

PRSR-logo

Съгласно чл.13 от Наредба № 4 от 2015 г. за прилагане на мярка 11 „Биологично земеделие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода, когато при проверка на място или административните проверки се установи, че за съответните земеделски парцели или животни не са спазени базовите изисквания и изисквания за управление годишните плащания се намаляват съгласно методика, утвърдена от министъра на земеделието.

С проекта на заповед се урежда реда за реализиране на възможностите на Разплащателната агенцията да намали отчасти подпомагането, ако установи неспазване на поетите ангажименти или други задължения от бенефициентите, съответно да не предостави финансова помощ при определяне на плащанията за кампания 2021 г., след като приложи съотносимите разпоредби от правото на Европейския съюз и съответните норми от националното законодателство. При определяне на процентните намаления са взети предвид получените данни от Разплащателна агенция по отношение на резултати от извършен контрол по мярката през предходните две кампании.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.