„Грийнпийс“ — България и Националната асоциация на доброволците в Република България (НАДРБ) организират обучение на доброволци за реакция при горски пожари и наводнения. Всеки завършил успешно курса ще получи сертификат от НАДРБ, който се изисква от доброволците при акции на терен за потушаване на горски пожари и разчистване след наводнения.

pojar-gora

Условия за кандидатстване – навършени 18 години и попълнена в срок формата за записване – до 24 февруари.  Одобрените кандидати ще получат потвърждение до 28 февруари.

Максималният брой на участниците в обучението е 30 души. Основен критерий за одобрение при кандидатстване е тяхната мотивация. 

Условията за кандидатстване включват още 50 лв. самоучастие като дарение за НАДРБ. Сумата се превежда по сметка, която се изпраща по имейл след потвърждение за одобрена кандидатура. Срокът за превод на самоучастието е от 28 февруари до 8 март. Останалата част от разходите ще бъдат покрити от „Грийнпийс“ — България.

Всички одобрени кандидати с успешно дарение за самоучастие към НАДРБ ще получат линк по имейл за онлайн среща на 10 март. На нея ще има информация за програмата, материалите и обучителите. 

Финалната практическа част към обучението ще се проведе на живо в София в един от последните уикенди на месец май или в началото на месец юни. За участие в нея е необходим негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди практиката. Разходите за тестовете ще бъдат покрити от „Грийнпийс“ — България.

Регистрационната форма за участите е ТУК.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.