Нов уебсайт за рибарството предлага информация за работата на няколко координационни групи, включително дава подробности за техните заседания, доклади и решения. Уебсайтът се финансира с подкрепата на Европейския фонд за морско и рибарство.

korab-mreji

Регионалните координационни групи са основният център за координация и сътрудничество между различните региони, които допринасят за рамката за събиране на данни в сектор „Рибарство“. Групите също така координират действията си с държави извън Европейския съюз в същия морски регион.

Работните групи са създадени с цел да подпомогнат разработването и прилагането на методологията, процедурите за осигуряване на качеството и контрол на качеството за събиране и обработка на данни, използвани за изготвяне на научни съвети. В тях участва експерти, назначени от държавите-членки, включително национални кореспонденти и Европейската комисия. Научни органи като Съвместния изследователски център, Научно-техническия и икономически комитет по рибарство и Международния съвет за изследване на морето понякога участват като наблюдатели.

Чрез уебсайта цялата информация ще бъде достъпна за заинтересованите страни. 

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.