Националната служба за съвети в земеделието провежда ще проведе онлайн семинар на 8 април. Темата е африканска чума по свинете, мерки за превенция и предотвратяване разпространението в свиневъдните стопанства.

svine

Началният час на онлайн семинара е 14:00 часа. Събитието се организира от Териториалния областен офис на Службата в Стара Загора, заедно с Тракийския университет – Стара Загора, Асоциацията на индустриалното свиневъдство в България и Асоциацията на свиневъдите в България.

По време на онлайн семинара участниците ще се запознаят с мерките за превенция и предотвратяване разпространението на африканска чума по свинете в стопанствата. Семинарът е насочен към собствениците на малки, средни и промишлени свиневъдни стопанства, които ще могат да почерпят опит както от науката, така и от практиката. Участниците ще имат възможност да зададат и въпроси по поставената тема освен към лектора, така и към представители на Дирекция „Животновъдство“ на МЗХГ, на Центъра за оценка на риска по хранителната верига и на Българска агенция по безопасност на храните. Ще бъде представена и ситуацията с пазара на свинско месо в България и Европа.

Основните теми на информационния семинар са следните:

► Африканска чума по свинете. Мерки за превенция и предотвратяване разпространението в свиневъдните стопанства;

► Ситуация с пазара на свинско месо в България и Европа и представяне на дейностите на Асоциациите на индустриалното свиневъдство в България и на свиневъдите в България;

► Дискусия и въпроси към лекторите и представителите на Дирекция „Животновъдство“ на МЗХГ, Центъра за оценка на риска по хранителната верига (ЦИОПР) и на Българската агенция по безопасност на храните ( БАБХ)

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Линк за регистрация: https://forms.gle/1gQGxFRMi9uaavHs5

Линк за достъп: https://zoom.us/j/96464746937

ID за семинара: 964 6474 6937

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.