„Фермерските пазари – платформа за чиста храна, устойчиви доходи и укрепване на местната икономика“. Това е темата на онлайн семинар, който ще се проведе на 3 ноември 2021 г. (сряда) от 14:00 до 15:30 часа. Събитието се организира от Националната служба за съвети в земеделието (Офис – Добрич) и Хранкооп.

pazar

По време на онлайн семинара участниците ще се запознаят с метода на реализация на земеделски продукти, който допринася за създаване на работни места, поддържане на добавената стойност на територията, туристическа атрактивност и привлекателност на региона. Ще бъдат разяснени късите вериги на доставки, които допринасят за повишаване на добавената стойност и рентабилността на малките земеделски стопанства. Ще бъде излъчен кратък видео материал за опита на участник във фермерския пазар.

През втората част на семинара участниците ще бъдат информирани за възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ по мярка 2 „Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:

► Представяне дейността на Фермерски пазар в гр. Добрич;

► Предизвикателството в създаване на териториални продоволствени системи, базирани на късите вериги на доставки;

► Представяне на участник във фермерския пазар с кратък видео филм;

► Възможности за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ по мярка 2 „Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация.

Линк за регистрация: https://forms.gle/xpzpA8bMy5D89EMs9

Линк за достъп: https://zoom.us/j/98616260211

ID на семинара: 986 1626 0211

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.