„Особености и важни моменти при парцелираната паша и ротацията на пасищата“ – онлайн семинар на 21 октомври 2021 г. (четвъртък) от 13:30 до 15:30 часа. Събитието се организира от Националната служба за съвети в земеделието, Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“ и земеделско стопанство в с. Дамяница, обл. Благоевград.

kravi

През първата част на семинара участниците ще се запознаят с основните характеристики и предимствата на парцелираната паша и на ротацията на пасищата в т.ч. посредством представяне на видеоматериал заснет в земеделското стопанство в с. Дамяница. Ще бъдат запознати и с основните технологични моменти при пасищното отглеждане на пилета и крави в т.ч. относно пасищното доене на крави чрез използването на преместваемо (мобилно) доилно съоръжение.

През втората част на семинара участниците ще се запознаят с проекта Best4Soil, който се финансира по научно-изследователската програма Хоризонт 2020 на ЕС, и по специално със създадената по проекта мрежа от земеделски стопани, консултанти, обучители и изследователи за споделяне на знания и добри практики за добро управление на почвеното плодородие и намаляване на болестите в почвата.

През последната част на семинара участниците ще получат информация за основните инструменти и канали за информираност и публичност използвани от НССЗ за достигане на важна и интересна информацията до фермерите в т.ч. относно възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:

► Особености и важни моменти при парцелираната паша и ротацията на пасищата – видео материал;

► Основни функции и характеристики на създадената по проект Best4Soil мрежа от фермери и техници за споделяне на знания и добри практики за добро управление на почвеното плодородие и намаляване на болестите в почвата;

► Основни инструменти и канали за информираност и публичност използвани от НССЗ за достигане на важна и интересна информацията до фермерите в т.ч. относно възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Линк за регистрация: https://forms.gle/GoQS4bqzkHPUeWMG9

Линк за достъп: https://zoom.us/j/96299880250

ID на семинара: 962 9988 0250

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.