„Теоретични основи на практическото пчеларство“ е темата на онлайн семинар, който ще се проведе на 20 октомври 2021 г. (сряда) от 10:00 до 12:00 часа. Събитието се организира от Националната служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Кюстендил) и Селскостопанската академия (Институт по животновъдни науки – гр. Костинброд).

pcheli-pita

По време на онлайн семинара участниците ще бъдат запознати с основните теоретични моменти при практикуването на пчеларския занаят в т.ч. как могат да регулират микроклимата в пчелното гнездо (температура, влажност, концентрация на газовете) и дали използването на подходящи кошери е достатъчно условие за осигуряването на оптимален микроклимат в пчелните гнезда. Също така ще научат кога трябва да започнат същинските пролетни грижи за пчелите и в какво се състоят. Във втората част на онлайн семинара ще бъдат представени възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по предстоящия прием по подмярка 6.3„Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., както и дейностите и ролята на НССЗ в подкрепа на земеделските стопани.

Основните теми на информационния семинар са следните:
► Теоретични основи на практическото пчеларство:
► Регулация на микроклимата в пчелното гнездо;
► Пролетни грижи за пчелните семейства;
► Възможности за подпомагане на малките земеделски стопанства по предстоящ прием по подмярка 6.3. „Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. – дейност и роля на НССЗ в подкрепа на земеделските стопани.

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!
Линк за регистрация: https://forms.gle/6YtkzbKtzJvaYytV7
Линк за достъп: https://zoom.us/j/97158328503
ID на семинара: 971 5832 8503

 

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.