„Управление на земеделските стопанства в условията на променяща се външна среда“ – това е темана на онлайн семинар на 26 август 2021 г. (четвъртък) с начален час от 10:00 часа. Очаква се събитието да приключи към 11:30 часа. Онлайн семинарът се организира от Национална служба за съвети в земеделието (ТОО – Монтана) и Икономически университет – Варна.

oranjeriq

По време на онлайн семинара участниците ще се запознаят със същността и значението на управленския процес, прилагането на систематизиран и аналитичен подход при вземането на управленски решения, отчитането и анализирането на резултатите от взетите решения. Ще бъде представено как се изготвя SWAT анализ (на силните и слабите страни, възможностите и заплахите), както и влиянието на фактори на външната среда в т.ч. избор за производство на подходящ продукт, пазари и пазарни канали, конкуренция и цена. Ще се коментира изборът на подходяща стратегия за развитието на земеделското стопанство за постигане на рентабилност.

Основните теми на информационния семинар са следните:

► Същност и значение на управлението. Определяне на състоянието на стопанството и переспективите за развитие;

► Изготвяне на SWAT анализ. Избор на подходяща стратегия за развитието на земеделското стопанство. Планиране на приходите и разходите, ликвидност и рентабилност на земеделското стопанство;

► Подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014 – 2020 г. за прием на проектни предложения през 2021 г.

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Линк за регистрация: https://forms.gle/BZp5ha55bqmuiJ9n9

Линк за достъп: https://zoom.us/j/96650666205

ID за семинара: 966 5066 6205

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.