С оглед на силата на новата вълна на коронавируса, в германската столица Берлин няма да се провеждат големи събития през януари и февруари, следователно и прочутото земеделско престижно изложение на селското стопанство и храните „Зелена седмица“. Международното търговско изложение е отложено от февруари за началото на април, съобщават германски медии.

zelena-sedmica-izlojenie

През януари 2021 г. популярното изложение, което обикновено продължава 10 дни, беше организиран като кратко виртуално шоу. За 2022 г. се предвиждаше залите на форуча да бъдат отворени само за ваксинирани при спазване на противоепидемични мерки. Маските и спазването на дистанция трябва да се спазват, предвид това, че една от идеите на изложението е именно срещи на живо, общуване и дегустация. Съобщава се, че има и първите откази на изложители,
заради вируса.

„Зелената седмица“ обичайно привлича около 400 000 посетители. Панаирът в началото на годината се счита за едно от най-важните събития в календара на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. В същото време търговският панаир винаги е бил началото на годината от гледна точка на селскостопанската политика, на която експерти обсъждат селскостопански и хранителни въпроси с политици на множество конгреси, форуми, панели и семинари.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.