В активния сезон по прибиране на реколтата земеделските производители са по пътищата със селскостопанската си техника и оборудване. За повишаване на безопасността на движението по пътищата в провинция Каринтия, Австрия, пътната полиция извършва проверки за спазване на закона от селскостопанските стопани.

kombain-zarno-rapica

Най-честите нарушения са превишаване на разрешената максимална скорост с трактори и ремаркета, различни технически дефекти, както и недостатъчно или без обезопасяване на товара. Също така се следи за сроковете за годишен технически преглед на техниката, която не винаги има такъв.

Ето защо основните контроли са свързани със съответствие на максимално допустима скорост при теглене на ремаркета, техническо състояние на превозните средства (гуми, осветление, светлоотразители и др.); с допустимост на товара; с проверка за разрешен търговски превоз на стоки и други.

Този контрол има за цел да създаде или засили осведомеността, че водачите на селскостопански превозни средства могат да допринесат значително за безопасността по пътищата, посочват от дирекцията на щатската полиция на Каринтия.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.