Министерството на земеделието, храните и горите публикува за обществено обсъждане Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение на Тарифата за определяне на цените, които се заплащат за изпълнението на мерките по програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болести по животните и зоонози, приета с Постановление № 78 на Министерския съвет от 2016 г. (обн., ДВ, бр. 30 от 2016 г.). До 22 ноември заинтересованите страни могат да изпащат становища на електронния адрес: AKovacheva@mzh.government.bg

veterinar

С проекта се цели гарантиране здравния статус на отглежданите селскостопански животни и продуктите добити от тях и спазване на изискванията на европейското законодателство в областта на здравеопазване на животните за изпълнение на програми за надзор и ранно откриване на определени заболявания. Осигуряването на здравния статус на отглежданите селскостопански животни допринася за свободната търговия с живи животни и продукти добити от тях в рамките на Европейския съюз.

Тарифата определя стойността на услугите, които предоставят ветеринарните лекари, включващи извършването на отделните мероприятия по видове, съгласно Националната програма за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болестите по животните и зоонозите – извършване на ваксинации на животни, вземане на проби от животни, алергични изследвания на животни, вземане на проби от мозъчен ствол за трансмисивни спонгиформни енцефалопатии (ТСЕ), прегледи на пчелни семейства, клинични обследвания на животновъдни обекти, и въвеждане на данните във Интегрираната информационна система с данни за идентифицираните животни и за животновъдните обекти (ВетИС), които се извършват от ветеринарни лекари.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.