34 проектни предложения са подадени по втория прием по подмярка 16.1 „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“ по Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от Министерството на земеделието.

ceh-hrani

Интересът към иновациите от кандидатите е значителен. Подадените проекти, подлежащи на разглеждане, са насочени към иновации в селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. Заявената финансова помощ по тях е на над 26.4 млн. лв., при определен бюджет за съответния прием от 20.6 млн. лв. Те ще бъдат разгледани от оценителна комисия, създадена по реда на Закона за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове в рамките на Министерство на земеделието, храните и горите.

Припомняме, че по първия прием бяха одобрени 26 оперативни групи. Към настоящия момент са сключени 14 административни договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с одобрени кандидати въз основа, на което стартира изпълнението на иновативните проекти. Останалите 12 от тях са в процес на подписване от бенефициентите.

Повече информация за одобрените проектни предложения от първи прием може да бъде намерена на страницата на Европейското партньорство за иновации за селскостопанска производителност и устойчивост.

By AGROSEKTOR.BG

Агросектор е информационен сайт, специализиран за селското стопанство, аграрната култура и земеделския бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.